Jätkusuutlikkus

Kuna Baltic Restaurants tegeleb lisaks lõunarestoranidele ka lasteaedade ja koolide toitlustamisega, on meile väga tähtis meie tegevuse jätkusuutlikkus. Peame eeskuju näitama kõige pisematele, kellest aga suuresti sõltub kõigi meie tulevik.

Lasteaedades ja koolides korraldame tervisliku toitumise ja keskkonnahoiu teemalisi loenguid ja võistlusi. Mitu korda aastas viime läbi toidujäätmete kaalumist, koos samaaegse selgituse ja õpetusega, miks on oluline raiskamist vähendada. Kokkame Koos programmi kaudu saavad lapsed ise proovida ja kaasa mõelda, kuidas võimalikult säästlikult toitu valmistada. Kevadel toimub koolides Keskkonnakuu, ning Tuleviku Koolitoidu konkurss koolisööklates ja Facebookis palub laste arvamust, mis suunas koolitoitlustus arenema peaks.

Teeme koostööd Toidupanga, Tervise Arengu Instituudi, Mahekeskuse, Stockholmi Keskkonnainstituudi ja muidugi kõigi koolide endiga, ning ainsana Eesti toitlustusettevõtetest osaleme Läänemere piirkonna keskkonnasäästlikkuse arenduskava programmis Stratkit.

Hangetes oleme võimelised pakkuma mahetoodangut, ning aastaks 2025 ei kasuta Baltic Restaurants Estonia enam toidu valmistamisel puurikanade mune. 

Klientidele võimaldame pakendivaba teenust ja korduvkasutatavaid lahendusi, koostöös Eesti Kunstiakadeemiaga valmisid keraamilised tassid ning töötame hetkel välja keraamilist toidukarpi kaasavõetava toidu jaoks.